Lees het hele artikel op LINDA.NL

Helaas krijgen nog steeds veel vrouwen borstkanker. Vaak heeft dit tot gevolg dat 1 of beide borsten verwijderd moeten worden. Bij de borstoperatie (masectomie) wordt ook de tepel verwijderd. In het Ziekenhuis wordt de mogelijkheid geboden tot een tepelreconstructie. Deze wordt gezet met semi-permanente inkt door een persoon die medisch onderlegd is maar vaak geen kijk heeft op de esthetiek en de vorm van het lichaam. Als kunstenaar heeft Andries Mons (Mons Ink) een goed gevoel voor esthetiek/vorm en detail. Daarnaast noemen we de tepelreconstructie gewoon een tattoo. Wat het namelijk ook is. 

In een ontspannen sfeer van een privé tattoo studio wordt de tattoo aangebracht. Met GGD-goedgekeurde tattoo inkt.

We doen altijd eerst een gratis en vrijblijvende intake. Dan kijken we naar het litteken, de vorm van de borst(en) en bespreken we je wensen. We letten b.v. op grootte, kleur en vorm. Daarna maken we een afspraak voor het tatoeëren van de tepel(s).

Als het zover is dan beginnen we met koffie. Dan bepalen we de plek en de grootte. Daarna wordt met alle aandacht en met oog voor detail de tepel(s) op de borst(en) getatoeëerd.

 De nazorg is hetzelfde als voor een (gewone) tatoeage.

Nadat de tattoo is genezen kom je na 5/6 weken langs voor de gratis check-up. Iedereen geneest anders. Mocht het nog nodig zijn dan brengen we hier en daar nog wat meer detail aan in de tepel(s).

Na de check-up zou je voor de zekerheid 1 keer in de 5 jaar een check-up kunnen doen maar soms is dit ook helemaal niet nodig.