Klik hier voor meer info over tepelreconstructie in Nederland en Ibiza (NIEUW!)

Tepelreconstructie

Helaas krijgen nog steeds veel vrouwen borstkanker. Vaak heeft dit tot gevolg dat 1 of beide borsten verwijderd moeten worden. Bij de borstoperatie (masectomie) wordt ook de tepel verwijderd. In het Ziekenhuis wordt de mogelijkheid geboden tot een tepelreconstructie. Deze wordt gezet met semi-permanente inkt door een persoon die medisch onderlegd is maar vaak geen kijk heeft op de esthetiek en de vorm van het lichaam. Als kunstenaar heeft Andries Mons (Mons Ink) een goed gevoel voor esthetiek/vorm en detail. Daarnaast noemen we de tepelreconstructie gewoon een tattoo. Wat het namelijk ook is.

In een ontspannen sfeer van een privé tattoo studio wordt de tattoo aangebracht. Met GGD-goedgekeurde tattoo inkt.

We doen altijd eerst een gratis en vrijblijvende intake. Dan kijken we naar het litteken, de vorm van de borst(en) en bespreken we je wensen. We letten b.v. op grootte, kleur en vorm. Daarna maken we een afspraak voor het tatoeëren van de tepel(s).

Als het zover is dan beginnen we met koffie. Dan bepalen we de plek en de grootte. Daarna wordt met alle aandacht en met oog voor detail de tepel(s) op de borst(en) getatoeëerd.

Bij een borstverkleining waarbij de tepel herplaatst wordt ontstaan ook regelmatig kleine beschadigingen aan de tepels waardoor deze vervormd raken of niet meer gelijk zijn. Dit kunnen we ook mooi oplossen door middel van een tatoeage.
Daarnaast is het vaak ook mogelijk om littekens een stuk minder zichtbaar te maken. Kortom maak snel een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

 De nazorg is hetzelfde als voor een (gewone) tatoeage.

Nadat de tattoo is genezen kom je na 5/6 weken langs voor de gratis check-up. Iedereen geneest anders. Mocht het nog nodig zijn dan brengen we hier en daar nog wat meer detail aan in de tepel(s).

Na de check-up zou je voor de zekerheid 1 keer in de 5 jaar een check-up kunnen doen maar soms is dit ook helemaal niet nodig. Deze check-up is gratis!

Tepelreconstructie
IMG 3506

De Telegraaf

Tattoo-artist helpt vrouwen na borstkanker: 'Ik ben weer compleet'

Vrouwen die herstellend zijn van borstkanker hebben er vaak al heel wat operaties en behandelingen op zitten. Tattoo-artist Andries Mons helpt ze na al deze ellende zich weer meer vrouw te voelen.

Bekijk de video op de site van De Telegraaf

Linda.nl

Tatoeert (gratis) 3D-tepels na borstkanker: 'DE REACTIES ZIJN WAANZINNIG'

Andries Vrouwen die vanwege borstkanker een borstreconstructie moeten ondergaan, lopen het risico hun tepels te verliezen. Om te zorgen dat hun borsten ook daadwerkelijk weer op borsten lijken, tatoeëert Andries Mons realistische 3D-tepels.

Maar als je bij Mons tepels laat tatoeëren, wordt dit niet vergoed. “Daarom doe ik het ook wel eens gratis.” Als bijvoorbeeld vrouwen in de schuldsanering zitten en het echt niet kunnen betalen.

BORSTKANKER

Mons is van origine kunstenaar en maakt vooral realistische schilderijen. “Vanuit de kunstacademie had ik al veel ervaring met het schilderen van naakt”, vertelt de tattoo artiest. Na meerdere exposities te hebben gedaan, miste hij toch het contact met anderen. “Een logische stap was om een tattoo studio te beginnen.” Zo gezegd, zo gedaan: Mons opent een shop in Zoetermeer.

Daar heeft hij veel verschillende mensen in zijn stoel, van wie sommigen ook verdrietige verhalen met zich meedragen. “Ik krijg bijvoorbeeld mensen in mijn shop die aan automutilatie doen. Maar ook vrouwen die borstkanker hadden.”

Lees het volledige artikel op de Linda site (klik hier)

Tepelreconstructie op Ibiza

Klik om te vergroten

Recente tepelcorrecties

Gratis vrijblijvende intake?

Maak dan een afspraak