Maori tattoo

Maori tattoo

Maori Tattoo ontwerpen

Het Maori volk woont al eeuwen in Nieuw Zeeland en komen oorspronkelijk van een archipel eilanden van PolynesiĆ«. Zij staan bekend om hun mooie sierlijke tatoeages. De Maori tattoo ontwerpen ofwel ‘Ta Moko’ onderscheiden zich vooral door hun spiralen en cirkelvormingen.

Traditionele Maori tattoo

Meestal wordt de tatoeage door de traditionele Maori mannen geplaatst op het gezicht, maar ook op billen en benen. Voor de vrouwen is dat vaak op de lippen en kin of nek en rug. De tattoo’s worden geplaatst door middel van messen en uhi (een soort beitel gemaakt van de botten van een Albatros.) Voor de inkt wordt vaak een mengsel gebruikt van verbrand hout. De tatoeĆ«erders noemen ze een Tohunga. Het plaatsen van een tattoo wordt als een ritueel gezien en het zeker onnodig om te vertellen dat het zeer pijnlijk is. De tatoeages hebben een persoonlijk en spirituele betekenis en staan meestal voor kracht, moed en status. Tegenwoordig erg populair in de westerse culturen. Bekendheden met een Maori’s tattoo zijn Robbie Williams, Ben Harper, Mike Tyson etc.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor Maori stijl tatoeages, maak dan een afspraak voor een gratis intake gesprek!

Sluit Menu